27 de abril de 2018

Barcelona, Catalunya

Sobirania Alimentaria a debat: El sistema deute, l’agricultura i l’alimentació

On La Lleialtat Santsenca
Carrer d’Olzinelles, 31, 08014 Barcelona
Branca Consum Responsable |COOP

Divendres 27 d’abril
De 18:00 a 20:30

Places limitades, es recomana inscripció prévia a través de baixllobregat chez uniopagesos.cat a del teléfon 637 518 305.

Aprofitarem la presència d’Eric Toussaint i la presentació del seu últim llibre “Sistema deuda Deuda Deuda multilateral La que es debida al Banco Mundial, al FMI, a los bancos de desarrollo regionales como el Banco Africano de Desarrollo y a otras organizaciones multilaterales como el Fondo Europeo de Desarrollo.
Deuda privada Préstamos contraídos por prestatarios privados sea cual sea el prestador.
Deuda pública Conjunto de préstamos contraídos por prestatarios públicos. Reescalonamiento. Modificación de los términos de una deuda, por ejemplo modificando los vencimientos o en relación al pago de lo principal y/o de los intereses.
. Historia de las deudas soberanas y de su repudio” per reflexionar en clau de Sobirania Alimentaria.

Es poden generar polítiques agrícoles i alimentàries sense tenir en compte les relacions de força que creen els deutes públics i privats?

La sobirania alimentària pretén garantir a la ciutadania el dret a decidir qui, com (i que) produeix la nostra alimentació.

Relocalització de les produccions, mitigació i adaptació al canvi climàtic i altres desafiaments mediambientals, intercanvis internacionals basats en la solidaritat i la justícia... És necessari pels sistemes alimentaris que volem, desenvolupar eina publica de finançament?

Deixem als mercats financers i les seves multinacionals acaparar llavors, terres, aigües, xarxes de distribució i dictar les seves polítiques alimentàries? Fins i tot es pot desobeir a la dominació dels mercats financers?

L’especulació sobre els aliments i el Deute no és nova. L’autor del llibre ens presenta els casos d’anul·lacions dels deutes ocorreguts aquests últims dos segles.

Com apunta el Eric Toussaint: «No n’hi ha prou en repudiar els deutes odiosos per donar una solució als problemes múltiples de la societat» Per exemple no ens hauríem de preguntar: Qui decidirà el futur de la alimentació?

Tot això ho debatrem amb l’autor del llibre


Próximo

CADTM

COMITE PARA LA ABOLICION DE LA DEUDAS ILEGITIMAS

8 rue Jonfosse
4000 - Liège- Belgique

00324 60 97 96 80
info@cadtm.org

cadtm.org